Bloemen laten bezorgen

Als u een boeket bloemen via een webwinkel bestelt, kun je ook de bloemen laten bezorgen  en is het natuurlijk niet zo dat er maar één soort bloem wordt verwerkt. Alle boeketten bestaan ​​uit vele soorten bloemen (natuurlijk zijn er uitzonderingen, zoals boeketten rozen en boeketten tulpen). Dit komt vooral door de betekenis van deze bloemen. Als we kijken naar veldboeketten / pluk boeketten, dan bevatten ze soms wel 30 verschillende soorten bloemen. Hetzelfde geldt voor de selectie van droogbloemen.

Bloemen laten bezorgen

Hoelang blijven de bloemen vers?

De versheid van bloemen hangt vooral af van de zorg en hoe snel je de bloemen laten bezorgen. Veel bloemisten bieden 7  of 8 dagen vaasgarantie. Deze versheidsgarantie wordt eenvoudig bereikt als u regelmatig nieuw schoon water in de vaas doet en de juiste plantenvoeding toevoegt denk aan; korrels, sticks of vloeistof. Vloeibaar voedsel is het beste omdat het gemakkelijker voor de plant is om op te nemen. Anthurium, chrysanten en anjers gaan het langst mee.

Voordelen van bloemen

Maar wat doen bloemen waar men zo blij van worden? Ze stimuleren twee belangrijkste zintuigen: geur en zicht. Dit zijn de gevoelens die mensen veel waarderen. Er zijn meer voordelen waarom bloemen goed zijn voor je . Ze zorgen voor: 

  •  Verhoogde creativiteit 
  •  Verbeterde cognitieve prestaties 
  •  Verbeterde stemming 
  •  Vermindert depressie 
  •  Minder angst 
  •  Minder rusteloosheid 

Ook hebben bloemen helende eigenschappen. Wat ons overigens niet verbaast, want uit de oosterse geneeskunde (bijvoorbeeld ayurveda) weten we dat we met planten en medicijnen veel ziekten en aandoeningen kunnen voorkomen. Vroeger moest men ver reizen om überhaupt bloemen te vinden want niet elk stukje land is vruchtbaar. Nu zit je paar klikken op je mobiel vandaan om een boeket van bloemen te bestellen en gaat nu allemaal veel sneller en gemakkelijker om bloemen laten bezorgen bij je huis of naar vrienden of familie.