Een elektrische bakfiets is ideaal als je kinderen hebt

Waarschijnlijk hoor je vaak van jouw kinderen of je ze ergens naartoe wilt brengen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om ze op de fiets te brengen, maar als je meer dan een kind hebt wordt dit knap lastig. Om deze reden zie je steeds vaker dat er wordt gekozen voor een bakfiets. In een bakfiets kun je namelijk meerdere kinderen in een keer vervoeren en dat maakt het leuk, maar wel zwaar. Tegenwoordig gaat het een stuk makkelijker door de opkomst van de elektrische bakfiets. Hieronder zullen we het kort hebben over waarom jij ook moet deelnemen aan elektrisch fietsen en of elektrisch fietsen schadelijk is voor het milieu.

Waarom zou ik Elektrisch gaan fietsen?

Veel mensen vragen zich af waarom elektrisch fietsen nou zo fijn is. Als je besluit om drie kinderen te vervoeren, dan gaat hier de benodigde inspanning in zitten. Als je een elektrische bakfiets hebt, hoef je jezelf veel minder in te spannen en kun je snelheden behalen van 25 kilometer per uur. Dit maakt het een stuk leuker om je kinderen op de bakfiets weg te brengen. 

Het is tevens niets schadelijk voor het milieu

Veel mensen denken dat bijvoorbeeld de accu van een elektrische fiets schadelijk is voor het milieu, maar dat is niet zo. Diverse onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat een accu op volledig correcte manier gerecycled kan worden. Daarnaast kun je deze ook opwekken met groene stroom. Kortom, het rijden op een elektrische bakfiets kost minder inspanning en is goed voor het milieu.