Het kopen van mannen petten is enorm eenvoudig. Tegenwoordig kan je meestal het beste op zoek gaan naar een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van outdoor sportmaterialen. Deze winkels hebben allerlei soorten petten, gebaseerd op de sport die jij met de pet wil gaan beoefenen. Wanneer je een pet draagt tijdens het hardlopen is het bijvoorbeeld van belang dat deze je ogen goed tegen de zon beschermt en dat hij strak om je hoofd heen zit. Je wil niet dat de pet ineens van je hoofd waait tijdens een hardloopwedstrijd. Verder kies je zelf het materiaal van de petten. De een vindt het prettig als de pet van een wat dunnere stof is gemaakt, terwijl andere mannen liever voor dikker materiaal kiezen.

Soorten mannen petten

Daarnaast heb je soms ook nog eens mannen petten die speciaal bedoeld zijn voor watersporten zoals zeilen. Deze petten bestaan uit een heel andere stof dan katoen omdat ze natuurlijk nat kunnen worden. De stof van petten voor watersporten zijn te vergelijken met het materiaal van zwemkleding. Deze petten drogen snel en je ziet er geen vlekken in. Als de pet nat is geworden tijdens het zeilen is het namelijk niet prettig als je de hele tijd een natte pet op je hoofd hebt. Je wil dat deze snel droog wordt, terwijl je je gewoon weer kan focussen op het zeilen.

Winkels van mannen petten

Er zijn op dit moment nog niet veel winkels die het mogelijk maken om alleen petten te kopen. De meeste winkels verkopen in dat geval ook andere hoofddeksels of combineren het met de verkoop van kleding. Zelfs in gewone kledingwinkels is het af en toe mogelijk om een pet te kopen. Het enige nadeel in dit geval is dat je vaak iets minder keus hebt dan in een winkel die alleen petten verkoopt.