Vriendschapsringen in Nederland

Vriendschapsringen zijn de afgelopen jaren heel erg populair geworden in Nederland. Het is een trend dat in Amerika begon en al snel overwaaide naar Nederland.

Tv series

Het begon allemaal met een aantal Amerikaanse tv series dat ook in Nederland uitgezonden worden. Het zijn een paar heel verschillende tv series maar ze hebben een ding gemeen. De hoofdrolspelers geven elkaar vriendschapsringen. In sommige series was het romantisch bedoeld en in andere series was het vriendschappelijk bedoeld.

Het duurde dan ook niet lang voordat jongeren in Amerika vriendschapsringen gingen kopen en cadeau geven. Nederland volgde ook al snel.

Toeval of goede reclame?

Je zou denken dat het gewoon een toeval is dat een aantal tv series vriendschapsringen zijn gaan gebruiken in de serie. Het is natuurlijk iets moois en een emotioneel cadeau. Het zou ook wel eens een hele slimme reclame kunnen zijn voor vriendschapsringen. Amerikaanse bedrijven doen het namelijk wel vaker. Ze plaatsen hun producten in film en series. Zo worden films en series voor een deel gefinancierd. Denk maar eens hoe vaak de hoofdrolspelers in films Cola drinken.

We weten niet of deze trend per toeval begon met vriendschapsringen maar wat we wel zeker weten is dat het niet weg gaat. Nu kun je zelfs vriendschapsringen online kopen.