Laat je ondersteunen tijdens het trappen

Een elektrische fiets is een goede oplossing voor als je graag wilt fietsen maar net niet meer zoveel kracht kunt zetten als je wind tegen hebt of wanneer je heuvelop fietst. Door de trapondersteuning hoef je zelf minder zwaar te trappen.

Kies voor elektrisch in de stad

Ready

Een elektrische fiets is een prima vervoermiddel, zeker in de stad waar het vaak erg druk is met verkeer. Met de auto sta je nog wel eens in de file maar met de e-bike kun je in de regel overal gemakkelijk door. Daarnaast zijn e-bikes ook nog eens goed te betalen in aanschaf en heb je niks van doen met een rijbewijs of belasting die ervoor betaald dient te worden.

Kies een model dat bij je past

Een e-bike kan in verschillende modellen geleverd worden. Welke je kiest hangt vooral af van je eigen smaak maar ook van wat je ermee wilt doen. Wil je er bijvoorbeeld ook je kind dagelijks mee vervoeren dan ligt de keuze voor een moederfiets voor de hand. Wil je graag zelf nog stukken fietsen maar heb je wat moeite om stabiel te blijven? Kies dan voor een elektrische fiets in het driewieler model.

Meer stabiliteit

Bij een driewieler zitten er één wiel aan de voorzijde en twee aan de achterkant van de fiets. De wielen aan de achterzijde zijn wat kleiner en zorgen voor stabiliteit. Je krijgt meer stabiliteit tijdens het fietsen maar ook als je stilstaat. Daar waar je bij een fiets met twee wielen af dient te stappen als je stilstaat kun je bij een driewieler gewoon op het zadel blijven zitten.

Kies er de juiste accu bij

Bijkomend voordeel van een driewieler is dat de banden achter makkelijk te demonteren en te monteren zijn. Heb je een onverhoopt een lekke band dan kun je deze eenvoudig plakken of vervangen. Een driewieler wordt standaard geleverd met een bepaalde accu waarmee je gemiddeld zo’n 75 kilometer kunt afleggen maar als je liever een zwaardere accu wilt is dat ook mogelijk. Zwaarder betekent in dit geval niet dat de accu meer weegt maar dat je er verder mee kunt fietsen.