Portemonnee is niet alleen voor contant geld

Met de intrede van het digitale betalingssysteem is de functie van de portemonnee veranderd. Steeds minder mensen zeggen contant geld op zak te hebben. De pinpas volstaat in veel gevallen. Daarmee kunnen we in Nederland in de verste uithoek betalen. Handig om zo altijd je betalingen te kunnen doen. Check of er genoeg saldo op de rekening staat en de rest gaat als vanzelf. Voor de euro’s is de  Portemonnee heren of Portemonnee dames nauwelijks nog nodig. Maar een fijne portemonnee met veel vakjes en ritsjes is nog steeds een fijne metgezel. Dagelijks gaat het mee in de broekzak of handtas. Want betalen moet je. De pasjes die daarvoor nodig zijn vinden er een plek. Altijd en overzichtelijk de nieuwe manieren van betalen en legitimeren bij de hand. Want ook je ID kaart en rijbewijs gaan zo moeiteloos mee. Niet naar zoeken, nooit vergeten en zonder zoeken snel bij de hand. Andere manier van gebruik voor de portemonnee. Een handig en vertrouwd vriendje is het gebleven. 

PC, smartphone en schrijfmap

Ondanks de opkomst van de mobiele telefoon en de personal computer, schrijven we graag nog met pen en papier. Om het geheugen te ontlasten, en informatie snel vast te leggen. De digitale verwerking komt later wel. Zo blijft voor velen de schrijfmap een onmisbaar item op het bureau. Naast het toetsenbord en de smartphone. Die maken een opmars. Maar schrijven en notities met pen en papier blijven een goede manier om informatie te verwerken. PC, telefoon en schrijfgerei werken zo prima samen. 

Alles bij de hand

Laat zo’n onmisbare schrijfmap op je bureau shinen naast een mooi Etui. We kennen hem nog van school. Als opbergplek van je pennen. potloden en gummen. Met allerlei rommelarijtjes die er vanzelf in terecht kwamen. Nu een chique versie om op je werk of onderweg voor je werk, je schrijfgerei in mee te nemen. Netjes opgeborgen en nooit meer zoeken naar een balpen die schrijft.